Autogyro School NL

autogyro
gyrocopter

Wie is de initiatiefnemer voor de Autogyroschool?

Remco van RavenzwaaijMijn naam is Remco van Ravenzwaaij. Ik ben geboren in 1965 en heb 22 jaar voor de Koninklijke Luchtmacht gevlogen op helikopters. Voor Defensie heb ik Alouette III en de laatste 10 jaar Chinook CH47 gevlogen. Ik ben 9 maal op uitzending geweest, waaronder als commandant van een detachement met Chinooks in Bosni´┐Ż. Ik ben vlieginstructeur sinds 1992. In 2005 heb ik Defensie verlaten.


In 2006 en 2007 heb ik met een tijdelijk contract voor de ANWB/MAA gevlogen op de traumahelikopter van Nijmegen in het kader van de nachtpilot. Het doel hiervan was om te bewijzen dat er een toegevoegde waarde is aan het 's nachts met Night Vision Goggles (NVG's) vliegen met de trauma helikopter. Ik heb ook gevlogen voor het Loodswezen in de haven van Rotterdam op een Dauphin AS365 en ik geef freelance les op de Robinson R22 helikopter. Tussen 2013 en 2015 heb ik freelance op een EC155 voor de Offshore gevlogen. Op dit moment ben ik Flight Operations Manager bij Heli Service International.

Vanaf 2008 ben ik betrokken bij de PAL-V en vlieg ik op de autogyro. Ik heb voor de autogyro een Duits brevet (Tragschauber Lizens), een Nederlands brevet (RPL(H)/MLH-Gyroplanes) en tevens een autogyrobrevet van de UK (PPL-Gyrocopter). Op mijn Duitse en Nederlandse bevet heb ik de bevoegdheid om les te geven op de autogyro. In Nederland ben ik examinator voor de autogyro. Tijdens de World Air Games 2015 in Dubai heb ik de Gouden medaille uitgereikt gekregen in de categorie Autogyro. Onlangs heb ik daarvoor de Zilveren Penning van de KNVvL mogen ontvangen.